Argan Olie

Argan olie er rig på E-vitamin, der er en stærk antioxidant, og F-vitamin, som ligeledes er en antioxidant, og disse er vigtige for mennesker, idet de reagerer med de frie radikaler som findes i vores krop, og som ellers er skadelige, eftersom de kan oxidere sunde kemiske stoffer og organer i kroppen.

Antioxidanterne er med andre ord til for at forebygge mod, at frie radikaler angriber kroppens celler og væv, hvorfor antioxidanter er essentielle for mennesker. Derudover har olien et højt indhold af carotener, som i kroppen bliver omdannet til A-vitamin hvilket er med til at speede hudens restaureringsproces op og stimulerer vitaminet colagendannelsen i huden, og dette kan eksempelvis være nyttigt, hvis man er blevet solskoldet, eller hvis man lider af en hudsygdom.

Argan olie indeholder desuden phenoler hvoraf nogle er antioxidanter, som blandt andet har en antiseptisk virkning, hvilket betyder, at de kan forebygge og bekæmpe dårligdomme såsom betændelse, mens andre er antiflammatoriske, hvilket betyder, at de modvirker smerte, hævelse og ømhed.

Hertil har argan olien et højt indhold af essentielle fedtsyrer såsom omega-3 fedtsyrer, omega-6-fedtsyrer og omega-9-fedtsyrer. Over 70 % af argan olien består af de umættede fedtsyrer oliesyre og alfalinolsyre, som er kendt for deres fugtgivende evner samt deres genoprettende, helende og opstrammende effekt.

Oliesyre virker desuden inflammatorisk og modvirker dermed smerte, hævelse og rødme, og alfalinolsyren hjælper desuden med at gøre huden mere elastisk og er dermed med til at styrke og pleje huden.